Search
  • BlueLotus activations

Geometrie in de praktijk

Het Element VuurVuur is door de eeuwen heen al een belangrijk element geweest. Vuur zorgt voor passie en enthousiasme, Het creëert nieuwe ideeën en zorgt er letterlijk voor dat je innerlijke vuur geactiveerd wordt. Mediteren met deze geometrie zorgt er voor dat je derde oog en pineal gland geopend worden.

De vorm, de driekant zorgt ervoor dat deze activatie plaats vind. Hierdoor kunnen nieuwe ideeën die te maken hebben met je passie zichtbaar worden via je derde oog. Enthousiasme begint te kriebelen in je buik en blijheid, omdat je werkt aan dat wat je ziel verlangd. Het is dus ook een uitstekend middel om te gebruiken als je het gevoel hebt even vast te zitten. Tegen een burn out aan zit, of iets nieuws probeert op te zetten, maar een extra steuntje kunt gebruiken. ook als je je apathisch voelt of overweldigd door je omgeving kan mediteren of visualiseren met dit element je aanzienlijk helpen om helderheid te krijgen en een hernieuwde enthousiasme.


Reiniging


Vuur betekend ook schoonmaken. En in deze context betekend het schoonmaken van de ruis in je brein, maar het kan ook voelbaar zijn in andere delen van je lichaam die gerelateerd zijn aan het element vuur, zoals je derde chakra. Vuur reinigt alles wat niet in overeenstemming is met jouw passie, met jouw innerlijke vuur. Het werkt net zoals, het zitten rond een echt kamp vuur. heb je wel eens heel lang in echt vuur gekeken, en gemerkt hoe all je gedachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ook de warmte en het rook maken je schoon, dit wisten de ouderlingen van onze stammen al heel lang, en daarom wordt dit element ook (nog) steeds zo gewaardeerd en geëerd. Zij roepen het element aan wanneer dit nodig is en maken gebeden via tabac, aan de spirit, omdat zij wisten dat vuur een direct lijntje heeft naar de bron of spirit van all dat is.

Vuur geeft ook kracht, en inspirit(atie), Het maakt als het ware direct een lijntje aan met spirit. Je voelt je helder en krachtig, het vuur maakt de ruis schoon, en de weg naar spirit of de bron wordt helder voelbaar.


De kracht van vuur laat je staan, laat je stralen en vuur ondersteund ook je spijsvertering en derde charkra die gerelateerd is aan vuur en wilskracht.

Het element ondersteund dus ook je derde chakra, en reinigt deze ook. We kennen misschien allemaal wel die dip. Je begint heel enthousiast aan een nieuw project. En een aantal dagen loop je over van energie en lijkt alles te stromen in je lijf, totdat op dag vijf er ineens een dip ontstaat, je ziet het ineens niet meer zitten, de twijfel slaat toe en ook de gedachte, wat doet het er eigenlijk toe komt om de hoek kijken. Het project eindigt wellicht in een hoek van de kamer of in een folder op je desktop.

Dit element helpt je wellicht door deze donkere periode heen, want het is speciaal gericht op dit derde chakra van wilskracht, vuur en passie, enthousiasme. Door middel van meditatie of visualisatie elke dag, voorkom je dat je passie daalt en ook je stamina om je passie te volgen.


Pinealgland

Vuur opend je pinnealgland, wat betekend dat je kroon chakra geopend wordt, hierdoor voel je de verbinding met het grotere al dat is, het licht of de creatie kracht en je wordt gevoed door deze kracht, het openen van je kroon chakra betekend ook het vergroten van je bewustzijn naar een multidimensionaal bewustzijn. Je heb toegang tot andere hogere delen van jezelf en talenten die horen bij deze delen. Deze activatie verbind je dus met het licht en voed je ook, je zult je hierdoor minder eenzaam en afgesloten voelen, of negatieve gedachten gaan kweken in je hoofd. Het werken met dit element helpt je om uit een slachtofferrol te komen. Soms zit deze zo diep vastgeroest dat je niet weet hoe je eruit kunt komen. Vuur helpt je om deze patronen te doorbreken, te reinigen van negatieve gedachten, en je weer te laten verbinden met je eigen positieve licht en bron energie. Het helpt je dus om wat lichter in het leven te gaan staan.


Het blauwe crystal in de foto is een blauwe obsidiaan, welke redelijk zeldzaam zijn. Deze komt uit Mexico, Hidalgo.

5 views0 comments

Recent Posts

See All